Českobudějovicko Českokrumlovsko Jindřichohradecko Karlovarsko Písecko Prachaticko Praha-město Strakonicko Táborsko

► Galerie Šéfkuchař Masných krámů Luděk Hauser. [Foto: Archív Budějovického Budvaru]

"Chřestění" v Masných krámech představí speciality z čerstvého chřestu

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 15.05.2013 11:03 - Aktualizováno: 15.05.2013 20:54


Již šestý ročník gastronomické akce "Chřestění" připravil šéfkuchař restaurace Masné krámy Luděk Hauser. V nabídce známé českobudějovické restaurace se od středy 15. května objeví celkem osm pokrmů se zeleným nebo bílým chřestem. Nabídku doplní jako dezert rebarborový kompot se zmrzlinou.

"Chřest byl vždy považován za luxusní delikatesu. Přestože dnes je chřest běžně dostupnou zeleninou, v našich domácnostech se na něj stále poněkud zapomíná. Našim hostům proto chceme ukázat různé druhy přípravy, například chřestovou pánev s těstovinami a kuřecím masem, nebo chřestovou polévku," říká Luděk Hauser.

V loňském roce byl jednoznačně nejúspěšnější klasický chřest s holandskou omáčkou a vařeným bramborem, který se samozřejmě objeví i v letošní nabídce.

Chřestění aneb speciality z čerstvého chřestu v Masných krámech 15. 5. - 19. 5.2013:

Předkrm
110g Zapečený chřest se šunkou a holandskou omáčkou servírovaný na bagetce
59,- Kč

Polévka
0,22 l Chřestová krémová polévka 35,- Kč

Hlavní pokrmy
250g Duet zelený a bílý chřest s holandskou omáčkou, vařený brambor 89,- Kč
250g Bílý chřest s restovanou strouhankou, dušená šunka, petrželkový brambor 99,- Kč
400g Chřestová pánev s těstovinami a kuřecími nudličkami, sypaná parmezánem
119,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
150g Grilovaný filet z lososa s chřestovou omáčkou šťouchaný brambor s jarní cibulkou
159,- Kč

Chřest se steakem dle Vašeho přání, s holandskou omáčkou, vařený brambor
200g Krůtí steak 149,- Kč
200g Hovězí roštěná z mladého býka 169,- Kč

Dezert
0,2 l Rebarborový kompot se zmrzlinou 39,- Kč

Nápoj
0,5l Pardálovo bezové 30,- Kč

Masné krámy letos nabídnou hostům i další gastronomické akce: v červnu "Steakové speciality", v září "Ze selského dvorku", v říjnu "Zvěřinové hody", v listopadu "Martinské posvícení" a "nahlédnutí do kuchyně našich rakouských a bavorských sousedů". Masné krámy lákají návštěvníky nejen dobrou kuchyní, ale především dokonale ošetřeným čepovaným pivem. Hosté si zde mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar i na dalších produktech pivovaru Budějovický Budvar.

arm



Související zprávy

Pro Budvar byl rok 2019 rekordní

25.06.2020 19:38

Začal prodej "Požehnaného ležáku" pro Charitu

01.12.2019 10:34

Biskup požehnal zvláštní várku světlého ležáku pivovaru Budějovický Budvar

04.09.2019 20:22

Privatizace Budvaru není na stole, zdůraznila ministryně financí Schillerová

31.07.2019 17:06

Budvar zvýšil výstav a měl loni rekordní tržby

29.06.2019 08:40

Úspěch Budvaru s logistickým centrem, je druhé nejlepší v Evropě za rok 2018

07.06.2019 17:04

Budějovický Budvar loni vyvezl rekordní objem piva

11.03.2019 16:47

Budějovický Budvar opět uspořádá "divadelní" prohlídky pivovaru

09.02.2019 15:22

Budějovický Budvar loni zvýšil výstav piva a dosáhl rekordních tržeb

31.01.2019 16:06

Díky ´Požehnanému ležáku´ získá Diecézní charita České Budějovice přes 200 tisíc

24.01.2019 20:03