ČESKÉ BUDĚJOVICE - 22.11.2014 09:32 - Aktualizováno: 22.11.2014 09:33
Českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro zákazníky další zpestření své standardní gastronomické nabídky. Od 24. do 30. listopadu budou moci hosté ochutnat speciality z rakouské a bavorské kuchyně. Jedná se o poslední z letošní série devíti tematických gastronomických akcí.
Šéfkuchař Luděk Hauser opět využije své bohaté zkušenosti z hotelu Bayerischer Hof v lázeňském městě Bad Füssing, které patří kvalitou služeb mezi nejlepší lázeňská místa v Evropě. V nabídce se objeví mimo jiné pravý vídeňský řízek z telecího masa ("Wiener Schnitzel"), restované hovězí s bramborem ("Tiroler Gröstl"), nebo bílá bavorská klobása ("Weisswurst").
"Přehlídka rakouské a bavorské kuchyně se zařadila mezi naše nejúspěšnější akce. Letos budeme pořádat již šestý ročník. Atmosféru bude vytvářet také výzdoba interiéru nebo oblečení personálu do lederhosen," říká Luděk Hauser. "Stejně jako je tomu u našich sousedů, i naše restaurace bude po celý týden nekuřácká," dodává.
Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů
24. 11. - 30. 11. 2014
Menší pokrmy pod pivo
100g "Tiroler Speckplatte" 79,- Kč
100g "Erdäpfelkäse", ředkev a pečivo 59,- Kč
120g "Weißwurst", sladká hořčice, preclík 69,- Kč
Polévka
0,22 l "Knoblauchcremesuppe" /krémová česnečka/ s česnekovou tyčkou z listového těsta 39,- Kč
Hlavní pokrmy
150g "Tafelspitz" /vařené hovězí/, žemlový křen, bujónové brambůrky 109,- Kč
150g "Jägerbraten" /vepřová krkovice v houbovém sosu/, domácí špekový knedlík 98,- Kč
360g "Tiroler Gröstl" /restované hovězí s bramborem/, cibule, zelenina, sázené vejce 98,- Kč
250g "Wiener Backhendl" /smažené kuřecí paličky/, míchaný listový salát, bylinková bageta 109,- Kč
400g "Käsespätzle" /sýrové špecle/, opečená cibulka 98,- Kč
Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
200g Originální "Wiener Schnitzel" z telecí kýty, petrželkový brambor, citron 189,- Kč
Moučník
200g "Kaiserschmarren" /císařský trhanec/, jablečné pyré 59,- Kč
arm