ČESKÉ BUDĚJOVICE - 17.09.2013 14:47 - Aktualizováno: 18.09.2013 11:15
Ve známé českobudějovické restauraci Masné krámy zítra začne další gastronomická akce, která potrvá do neděle 22. září. Tentokrát bude nabízet dobroty spojené mottem "Ze selského dvorku". Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne hostům pokrmy z králičího masa, ale také kachní, krůtí, vepřové a hovězí speciality, doplněné méně obvyklými přílohami.
"Masitá jídla budou doplněna méně obvyklými přílohami, například bramborovými plackami, nebo kroupami s houbami," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Jako dezert budou v nabídce domácí švestkové knedlíky, netradičně doplněné zmrzlinou.
Masné krámy letos chystají i další gastronomické akce: v říjnu "Zvěřinové hody", v listopadu "Martinské posvícení" a "Pohled do rakouské a bavorské kuchyně". Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků.
Ze selského dvorku
Masné krámy, 18. 9. - 22. 9. 2013
Předkrmy
80g Králičí paštika, brusinky, světlé pečivo 59,- Kč
100g Restovaná kachní játra na cibulce, slanina, pečivo 59,- Kč
Polévka
0,22 l Selská slepičí krémová polévka 35,- Kč
Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
200g Konfitované kachní prso na rozmarýnu, švestkové ragú, bramborové placky se škvarky 149,- Kč
Hlavní pokrmy
150g Hovězí uzený jazyk, křenový přeliv, šťouchaný brambor 99,- Kč
400g Pečený česnekový bok vcelku s krustou /s kostí/, zelný salát, žemlová buchta 129,- Kč
150g Krůtí plátek v bylinkovém těstíčku, kroupy s houbami, restovaná mrkev 129,- Kč
150g Králičí stehýnko „cibulář“, červené zelí, bramborové placky se škvarky 119,- Kč
360g Selská omeleta /vejce, brambor, uzené, zelenina, cibule/, červená řepa 99,- Kč
Dezert
100g Domácí švestkový knedlík, zmrzlina 39,- Kč
arm